Deneme1

Yerli Otomobilin İlk Görüntüsü




Yerli otomobilin SUV modeli TOGG




Yerli otomobilin SUV modeli TOGG





Yerli otomobilin BİNEK modeli TOGG








Yerli otomobilin BİNEK modeli TOGG













Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapılan il otomobilin görüntüleri basına sızdı. Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Grubu'nun ortaklığında üretilen ilk yerli otomobil, Hybrit özellikte, Elektrikle çalışan yerli otomonilimizi ilk olarak Sn. R.Tayyip Erdoğan, Osmangazi köprüsünde test ederek tanıtımını Aralık ayı sonunda gerçekleştirecek.



2022 yılında seri üretime geçmesi planlanan yerli otomobil, C sekmentinde olacak. Biri SUV diğer binek olarak üretilecek ve elektrikli olacak.



1961 yılında üretilen il yerli üretim, ismi Devrim olan otomobilden 4 adet üretilmişti. Tanıtımı sırasında deposuna yeterince benzin konulmaması! sonucunda "Devrim yolda kaldı." propagandası ile üretim durdurulmuştu. Yıl 2019, tek endişem, bu yerli üretim otomobil elektrikli olduğundan akülerinin boş trafiğe çıkması..



Türkiye'nin önünü kesmek isteyen çevreler, bu gibi atılımların önünü hep kesmek istediler. Tıpkı günümüzde Kanal İstanbul'un önünü kesmek istedikleri gibi...

















Tags: Yerli otomobil nasıl, yerli oto, ilk yerli oto, yerli otomobil ne zaman çıkacak, Turkey unveils its first domestic car.

Yorum Gönder