Deneme1

Sevgili kimdir?

Sevgili kimdir? - Köşe Yazıları
Sevgi kimedir, kime olmalıdır, sevgili kimdir?








Her insan ömründe karşı cinsten birine sevdalanmıştır. Kimisi kaşına, kimisi gözüne, kimsi de ince beline. Bu uğurda nice türküler ve şarkılar bestelenip, şiirler yazılmıştır.

Aslında insan, aşık olduğu kişinin kaşına gözüne değil, duygularının kabardığı anda aşık oluyor. O duygu yoğunluğunu yaşadığı dönemde, aşık olduğu kişinin bir uzvu hoşuna gider etkilenir ve o uzva aşık olduğunu zanneder. Bu olay bazen de bir gülüşle, bir bakışla veya işveyle oluşur. Bazen de cinsi istekleri aşk ile karıştırarak aşık olduğunu zanneder insan. Sevdiğini dünyanın en güzeli olduğu düşünür. Halbuki güzellik izafidir. Ünsüz bir filozof demiş ki; "Aşk, sevdiğinin eğri bacaklarını sütun gibi görmektir."


Aşık olan kiÅŸi, "karnımda kelebekler uçuÅŸuyor, kalbim küt küt atıyor, aklım başımda deÄŸil, nereye bastığımı bilemiyorum." gibi ifadelerle  kendini kaybettiÄŸini ve hep sevgilisiyle beraber olmayı istediÄŸini söyler. Hatta onsuz yaÅŸayamayacağını da...


İnsan bilse ki; aşık olduğu kişi bir gün yaşlanacak, solacak, çirkinleşecek ve ne o gözlerden ya da nesinden etkilenip aşık olmuşsa o uzuvdan eser kalmayacak. Hatta bir gün ölecek. Sevdiği ölen insan bir an önce onu toprağa vermek ister. Çünkü sevdiği, aşık olduğu beden bitmiştir.


Eğer sevende Allah inancı varsa, o ölen sevdiğini ahirette yine kendisine yar etmesi için yalvarır. Ve anlar ki; sevilmeye layık olan beden değil, o bedeni sana sevdiren Allah'tır. Allah sevilmeye layık olan tek varlıktır.

CAN (RUH) BEDENDE OLMAYINCA, CESEDİN HİÇ BİR HÜKMÜ YOKTUR.


Etiketler: Sevgili kimdir, sevgi kime olmalıdır, aşk nedir,

Yorum Gönder