Deneme1

Yeni evlenenlere tavsiyeler

Yeni evlenenlere tavsiyeler

Evlilere tavsiyeler

YENÄ° EVLENECEKLERE VE EVLENENLERE DOST TAVSÄ°YESÄ°

Erkek olsun kadın olsun evleneceği kişide, dürüstlük, iffet, soy-sop, ırk, din, güzellik-yakışıklılık, maddi durum gibi özellikler taşıyıp taşımadığını gözetleyerek karar verir.

Günümüz toplumunda yukarıda sayılan aranan özelliklerin en başını maddi durum çekmekte. Çünkü insanları "Nasıl geçinirim yada benim ihtiyaçlarımı karşılayabilir mi?" düşüncesi ön plana çıkmakta. Geri kalan özellikler ise kişiden kişiye değiklik göstererek sıralamadaki yerlerini alır.

Keşke bütün insanlarda yukarıda sayılan özellikte eş bulunabilse, ama mümkün değil. Muhakkak birinden biri eksik yada az.

Etrafımdaki gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki; ve para, ne yakışıklılık/güzellik, ne soy-sop/asalet yani kısacası maddi olan özellikler eşlerin geçim etmelerine yetmiyor.

Evlenince geçim etmek, mutlu olmak istiyorsan: En başta, iffetli olma, sadakat, anlayış, sevgi, saygı, hoşgörü, kötülüğü örtme veya düzeltmeye çalışma, bir birlerinin ailelerine kötü bakmama/söz söylememe, her duyduğuna inanmama, aslını araştırma, her konuda ortak karar alma, her konudaki fikir alışverişini açıkça paylaşma, istişare, bir birlerinden uzun zaman ayrı kalmama, yüksek sesle tartışmama, çocuk sorumluluğunu eşit paylaşma, sosyal etkinliklerde buluma, ana/baba ya da akraba sözlerine kanıp eşi kırmama, aile bütçesini düşünerek sorumlulukları yerine getirme, hangi inanca sahipseniz o inanca göre ibadetlerinizi yerine getirmek, sizin ve ailenizin mutlu bir hayat sürmenize yeter.


Etiketler: evleneceklere, evlenenlere tavsiyeler

Yorum Gönder