Deneme1

Kunut Duaları Arapça Ve Türkçe Okunuşu








Namaz

Yatsı namazının sonunda kılınan vitir namazının son rekatında, zamm-ı sureden sonra, rükûya gitmeden önce  alınan iftidah tekbirinin ardından okunan dualara kunut duaları denir.



1. KUNUT DUASI




اَللَّهُمَّ إِنَّا نَسْتَعِينُكَ وَ نَسْتَغْفِرُكَ وَ نَسْتَهْدِيكَ * وَ نُؤْمِنُ بِكَ وَ نَتُوبُ اِلَيْكَ * وَ نَتَوَكَّلُ عَلَيْكَ * وَ نُثْنِى عَلَيْكَ اْلخَيْرَ كُلَّهُ نَشْكُرُكَ وَ لاَ نَكْفُرُكَ * وَ نَخْلَعُ وَ نَتْرُكُ مَنْ يَفْجُرُكَ *



Türkçe okunuşu: Allahümme İnna nestainüke ve nestağfiruke ve nestehdik. Ve nu'minubike ve netubu ileyk. Ve netevekkelü aleyek. Ve nusni aleykel hayra küllehü neşkuruke ve lâ nekfuruk. Ve nehlau ve netruku men yefcuruk.



Anlamı: Allah'ım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz. Razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanır sana tövbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile överiz. Sana şükrederiz. Hiç bir nimetini inkar etmez, onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkar eden ve sana karşı geleni bırakırız.



2. KUNUT DUASI




اَللّٰهُمَّ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَلَكَ نُصَلّ۪ى وَنَسْجُدُ * وَاِلَيْكَ نَسْعٰى وَنَحْفِدُ * نَرْجُو رَحْمَتَكَ وَنَخْشٰى عَذَابَكَ * اِنَّ عَذَابَكَ بِ الْكُفَّارِ مُلْحِقٌ *





Türkçe Okunuşu: Allahümme iyyake na'büdü ve leke nusalli ve nescüd. Ve ileyke nes'a ve nahfidu nercü rahmeteke ve nehşaa azabeke, inne azabeke bil küffari mülhık.





Anlamı: Allah'ım, biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak yalnız sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. İbadetleri severek yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kafirlere ulaşır. 














Tags: kunut duaları, birinci kunut duası, ikinci kunut duası, kunut duaları türkçe okunuşu, kunut duaları arapça okunuşu, kunut duaları latin alfabesi ile okunuşu, kunut duaları nerede okunur, kunut duaları arapça orijinal yazısı




Yorum Gönder