Deneme1

Ezan Duası Arapça Ve Türkçe Okunuşu




Ezan okuyan müezzin

Ezan, müslümanları namaza çağıran, namazın kılınacağı vaktin geldiğini bildiren ve okunduğu bölgede müslümanların yaşadığını belli eden bir çağrıdır, semboldür.



Müslim ve Tirmizi'den nakledilen bir hadisi şerifte Hz.Muhammed (s.a.s.) şöyle buyurdu. "Ezanı duyduğunuz zaman onu aynen siz de tekrarlayın. Sonra bana salât getirin. Çünkü kim bana bir salât getirirse, Allah onu on rahmet ile anar. Sonra da benim için Allah'tan vesile isteyin. Çünkü vesile cennette bir makamdır ki; ancak Allah'ın kullarından bir kula layık görülmüştür. İnşallah o kul ben olayım. Artık kim benim için Allah'tan vesile isterse, şefaatim ona helal olur."



Buhari'den nakledilen başka bir hadiste ise " Her kim ezan okunduktan sonra,



اللَّهُمَّ رَبَّ هَذِهِ الدَّعْوَةِ التَّامَّةِ وَالصَّلاَةِ الْقَائِمَةِ آتِ مُحَمَّدًا الْوَسِيلَةَ وَالْفَضِيلَةَ وَابْعَثْهُ مَقَامًا مَحْمُودًا الَّذِى وَعَدْتَه



(Ey bu tam davetin ve kılınacak olan namazın Rabbi olan Allah'ım, Hz.Muhammed'e vesileyi, fazileti ihsan et. Bir de kendisine vadettiğin makam-ı mahmuda ulaştır.) derse, kıyamet günü şefaatim ona vacip olur." buyrulmuştur.



Bazı kaynaklarda bu duanın sonunda "Şüphesiz sen vadinden dönmezsin." mealindeki cümle de bulunmaktadır.









Tags: ezan duası, ezan duası nasıl okunur, türkçe ezan duası, arapça ezan duası, hadislerde ezan duası, ezan duasının dinimizdeki yeri,











Yorum Gönder