Deneme1

İnsan neden evlenmeli, evlenmek şart mı?

 İnsan neden evlenmeli, evlenmek şart mı?

Neden evlenmeli

Dünya kuruldu kurulalı insanlık tarihinde evlilik müessesi vardır. Peki insan neden evlenir, evlenmek şart mıdır?

İnsan fıtratı gereği insanlar, karşı cinsten biri ile maddi ve manevi düşünce ve şartlar çerçevesinde birlikte olmak ister. Bu birlikte olma arzusu aşk, sevgi, gelecek, soy-sop veya maddi çıkarlar sonucunda oluşur.

Bir de dini yönü var ki kız istenirken "Allah'ın emri peygamberin kavli" diye söz başlanır. Çünkü Allah Rasulü (sa) "Evlenin, çoğalın; ben Kıyamet Günü ümmetimin çokluğuyla iftihar edeceğim" buyurmuşlardır. Bu hadisten de anlaşılacağı üzere evlenmek peygamber tavsiyesidir. Sadece Allah rızası için evlenen insanlar da vardır.


İnsan cinsel yönden de karşı cinse muhtaçtır. Cinsellik insan fıtratında olmazsa olmaz yaratılış gerçeğidir. Zürriyet kavramının karışmaması, kardeşlik, analık ve babalık kavramlarının sosyal hayatta ve nesep sürmesinde evlilik şarttır. Evlilik dışı doğan çocuklar, toplumda genellikle itibar görmüyorlar. Bu durum çocuğun suçu olmamasına rağmen, annesinin ve gerçek babasının suçudur. Böyle durumlara düşmemek için evlilik çatısı altında çocuk yapmak, böyle hataları engeller.


Evlenmek, evliliği sürdürmek her açıdan gereklidir ve faydalıdır.

Yorum Gönder