Deneme1

Balık nasıl tutulur?

Balık nasıl tutulur? neler gereklidir?

BALIK NASIL TUTULUR?

         Aslında balık nasıl tutulurdan ziyade "Hangi balık nasıl tutulur?" diye sormak gerekir.

Bu yazımda tatlı su balıklarından bazılarının nasıl tutulacağını anlatmaya çalışacağım.

         İlk önce balık avı için gerekli araç gereçlere bir göz atalım. Resimde görülen kamışlı ve makineli olta, o yoksa kasnaklı olta ve misina , balık türüne göre iğne, sahte balık, oltaya takılacak zil ve yine balık türüne göre yem, en önemlisi balığın bol olduğu göl veya baraj. 😢

         Sazan, kadife, çay balığı gibi balıkları solucan yemi ile tutmak esastır, Fakat bazı sularda sazan balığı avı için mısır ve hamurla hazırlanan yemler ile de tutulabilir. Türkiye'nin tatlı sularında en çok sazan, kadife, kefal, turna, çay balığı, alabalık, yayın ve israil sazanı diye adlandırılan kılçığından dolayı 5 para etmez sazan balığı çıkar.

         Bu yazımda, sazan avı nasıl olur onu anlatmak istiyorum.

         Sazan avı için yukarıda saydığım takımı av bayilerinden temin ederken, iğneyi (sazan için) diye isteyin. Şayet dip oltası atacaksanız, bayilerde hazır satılan 3-5 iğneli oltalar vardır onlardan alabilirsiniz. Bir de yaylı olta vardır ki; bunun için mısır ve hamur yapacağınız malzemeler gerekir. Dip oltalarının 1-2-3 kaç tane atacaksanız yarısına mısır, yarısına solucan takın. Sazan efendiler hangisine rağbet ediyorsa bütün oltaların yemini öyle hazırlayıp atın. Yaylı oltaya hamur için gerekli malzemeler: 1- Buğday unu  2- Mısır unu  3- Muhabbet kuşu yemi   4- Vanilya   5- Yumurta karışımını biraz sertçe yoğurup yaya öyle yapıştırın, yay görünmesin, yayın etrafındaki iğnelere mısır takıp öyle atın.

         Bu yazımı okuyup başarılı olanlar lütfen geri dönüp yorumlarınızı bana bildirirseniz memnun olurum.

         Rastgele.



Etiketler: balık nasıl tutulur, sazan nasıl tutulur, balık avı için gerekli malzemeler





Yorum Gönder