Deneme1

Kız evlat mı, erkek evlat mı hayırlı?

Kız evlat mı, erkek evlat mı hayırlı?


KIZ EVLAT MI, ERKEK EVLAT MI HAYIRLI?

Kız evladı mı yoksa erkek evladı mı hayırlı? Bu konu oldukça karışık, bakış açısına göre değişkenlik gösteren bir konudur.

Türk toplumunda son yıllarda kız evladın daha hayırlı olduğu düşüncesi oldukça yaygınlaşmış bir düşünce halini almıştır. Az bir kesim ise erkek evladın daha hayırlı olduğunu benimsemekte. Bence her ikiside yanlış düşünce. Bu her iki düşüncenin temelinde yatan, aslında özünü oluşturan ana fikir, "Ben yaşlanınca kızım/oğlum bana bakar." yanılgısıdır.

İnsanda yaşlanınca ele avuca düşme, eşin ölümünden dolayı yalnız kalma ve hastalık gibi nedenlerle bakıma muhtaç hale gelme endişesi vardır. Bu durumlarda, evlat anne/babanın en yakını olduğundan ona sığınmak ister, haklı olarak tabii.

Bakıma muhtaç hale gelen birine evladın bakması elbette çok güzel ve yerinde bir davranıştır. Fakat insan yaşlanınca muhakkak ki çocuğu da evlenmiş olur. Kişi dese ki; "Ben oğlumun yanına gideyim oğlum bana bakar." Oğlun ya çalışıyorsa ki genellikle öyledir, bana nasıl bakacak diye düşünmez. Anlasa bana oğlum değil gelinim bakar... Ya da tam tersi, "Bana kızım bakar." diye düşünse, damat ne der diye düşünmez.


Demek ki hayırlı olan erkek veya kız çocuğu değildir. HAYIRLI OLAN NE ERKEK ÇOCUK NE DE KIZ ÇOCUĞUDUR.  HAYIRLI OLAN İNSAFLI DAMAT VE İNSAFLI GELİNDİR.


Etiketler: kız çocuğu mu, erkek çocuğu mu hayırlı, kız mı erkek mi



Yorum Gönder